Kaikki ei aina suju niinkuin elokuvissa, tänä aamuna huomasin että Minja-mamma ei ole yön aikana syönyt mitään! Se on sille melko tavatonta... ruokaa kun on tarjolla 24/7 nyt kun on imetysaika, niin sitä sitten myös säännöllisesti syödään.

Oli myös hieman alakuloisen oloinen ja emättimestä tuli hieman veristä vuotoa. Sitä sitten paperiin pyyhkäisin ja yritin nuuskuttaa haiseeko se pahalta - ei haissut. Koira ei kuitenkaan ollut normaali oma itsensä, joten mittasin lämmön. Mittari näytti 39.1 ja soitto lekurille. Sainkin ajan jo heti aamukymmeneksi ja sillä aikaa kun pihalla istuin soittelemassa oli Minjan vasen takajalka mennyt "käyttökelvottomaksi", eli eipä rouva astunut sen päälle ollenkaan? 

Lääkäritäti tutki ensin papakokeen ja totesi endometriitin, eli kohdun limakalvojen tulehduksen. Sitten alkoi taivutella jalkaa. Kerroin hänelle että loukkaantumisesta ei voi olla kyse! Koira oli sisällä eikä ole voinut mitenkään sitä sen 10 minuutin aikana teloa. Polvi oli ok, mutta kinnertä kun taivutti pääsi koiralta parkaus. Diagnoosiksi tuli artriitti, eli niveltulehdus, joka siis johtuu siitä kohdun limakalvon tulehduksesta. Kohtu myös ultrattiin, oli hieman suurentunut mutta ei hirveästi.

Sai pistoksena antibioottia ja rimadyliä ja huomisesta 10 päivää eteenpäin pillereitä. Huomenna aamulla pitäisi olla jo huomattavasti parempi, jos ei ole niin piipaa lekuriin ja kohdunpoistoon! Joten peukut pystyyn nyt ettei tarvitse pentujen aikaan sentään leikata! 

Nyt on kyllä syönyt sen lekurireissun jälkeen parikin kupillista ruokaa ja vetänyt 1,5 litraa piimää, joten ruokahalu on palautunut. Jalka kyllä vielä on kipeenä, astuu sen päälle mutta liikkeelle lähtö on toisinaan hankalaa.